Luisteren naar je hormonen

Wil je aan de slag met je gezondheid? Wil je fitter en vitaler zijn en vanuit rust en ontspanning je leven leiden? Kijk welk consult bij je past en boek een afspraak.

PMS / Menstruatieproblematiek

Hét consult voor al je vragen over maandelijkse klachten. Wat kun je doen wanneer deze klachten maandelijks je leven te veel beïnvloeden? Van overmatige hoofdpijn, weinig tot veel bloedverlies, gespannen borsten tot emotionele uitbarstingen waarbij je jezelf niet meer herkent. Boek een consult, vul de vragenlijst in en samen maken we een behandelplan.

 

PCOS

Heb jij minder dan 8 menstruaties per jaar? Heb je meer last van overbeharing dan wat je om je heen ziet? Verdwijnen die jeugdpuistjes maar niet? Boek een consult, vul de vragenlijst in en samen maken we een behandelplan.

 

Overgang / Menopauze

Deze fase kan maar liefst 7 tot 10 jaar in je leven duren en soms zelfs langer. Je lichaam verandert, je hormonen lijken op hol te slaan en vaak komt juist in deze jaren alles tegelijkertijd samen in je leven. Op welke klachten wil jij vat krijgen zodat jij voluit kan leven? Boek een consult, vul de vragenlijst in en samen maken we een behandelplan.

Wanneer hormoontherapie nodig is, verwijs ik je door naar mijn collega Dr. Jeannette Hessels.

 

Anticonceptie

Heb jij vragen over welke anticonceptiemethode het beste bij jou past in deze fase van je leven? Boek een consult en samen nemen we alle mogelijkheden door. Zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken en die met je huisarts kunt kortsluiten.

 

 

 

Gezond zwanger worden

Wat heb jij nodig om gezond zwanger te worden?

Misschien ben je al een tijdje bezig en lukt zwanger worden nog niet.

Of wil je voorafgaand aan een mogelijke zwangerschap weten welke tips en adviezen er zijn om je lichaam zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een zwangerschap.

Dit pre-conceptieconsult kan je verder op weg helpen.

 

Healthcheck

Naast hormoonzorg bied ik healthchecks aan voor zowel vrouwen als mannen; een APK voor jouw algemene gezondheid. Waar sta jij nu op het gebied van gewicht, lichaamscompositie, bloeddruk, cholesterol en glucose?

Ook bedrijven die zich richten op preventieve zorg ten behoeve van personeel zijn van harte welkom.

De Healthcheck kan ook gecombineerd worden met een Healthy Ageing consult bij mijn collega  Dr. Jeannette Hessels.

 

Vermoeidheidsonderzoek

Bloed- en leefstijlonderzoek naar de reden van vermoeidheid.

De oorzaak van vermoeidheid is niet altijd zomaar aan te wijzen. In twee consulten proberen we de oorzaak te achterhalen of in ieder geval een stap in de goede richting te zetten.

 

Leefstijl

Een hormonale gezondheid begint bij een gezonde leefstijl. 

55% van de Nederlanders heeft overgewicht. Voor een groot percentage wordt dit overgewicht veroorzaakt door een verkeerde leefstijl. En in een obesogene maatschappij is dit dan ook niet verwonderlijk. 

Waar begin je met gezonde keuzes maken?  Wat is eigenlijk gezond en, belangrijker, wat past bij jou?  

In dit consult kijken we samen naar waar jij nu staat en waar jij naar toe wilt. 

Wat kun je aanpassen qua voeding en bewegen? Waar voel jij je goed bij? 

Dit consult kan goed gecombineerd worden met de Healthcheck.

 

Tarieven

Consult 30 minuten: 43 euro

Consult 60 minuten: 80 euro

Consult 90 minuten: 120 euro

Healtcheck: 61 euro

Vermoeidheidsonderzoek: 118,95 euro

Wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars